Üzleti tippek

Krugman: a vesztünkbe rohanunk

admin
admin

2009. 03. 06. 16:33

Paul Krugman, a közgazdasági Nobel díj nyertese szerint egyre nagyobb esély van arra, hogy a mostani válság egy második gazdasági világválsággá formálódik. A magyar stabilizációs program elutasításával még nehezebb helyzetbe kerül majd Európa.

Azzal, hogy az európai vezetők visszautasították a kelet-európai régió gazdaságának megmentésére irányuló magyar javaslatot, és helyette országonkénti támogatásokat ígértek, nem tudunk majd kitörni a recesszió visszafordíthatatlan folyamatából – olvashatjuk Paul Krugman blogjában.

Krugman nem csak az európai politikusok döntéseit veszi górcső alá, hanem az amerikai közpolitika-alkotók különböző nézőpontját is.

A Bush kormány a „privát jobb, mint az állami” jelszavához hasonlítja Timothy Geithner, a FED New York-i elnökének álláspontját, miszerint a bankoknak akkor is magánkézben kell maradniuk, ha a csőd szélén állnak.

A Nobel díjas közgazdász rámutat arra, hogy a politikai vezetők azt feltételezik, ha visszaállítják a hitelpiac működését és megerősítik az általános bizalmat, új erőre kapnak az ingatlan árak is. Eközben viszont nem mernek szembesülni a valós tényekkel és a világ gazdasága tovább robog a veszte felé.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.