Üzleti tippek

Bajban a Suzuki Ász

Három évre ingyenes cascót ígért a nála vásárolt autókra a Suzuki Ász, de több száz kocsi esetében nem fizette be az esedékes díjakat - adta hírül az MR1-Kossuth Rádió. A kereskedő egyezkedik a biztosítóval, utóbbi és a felügyelet viszont vizsgálatot indított.

Több száz vevője után nem fizette be az ajándékba ígért cascót a Suzuki Ász – értesült az MR1-Kossuth Rádió. Az autókereskedő cég ajánlatában 3 éves biztosítást ajánlott vevőinek, ennek ára autónként nagyjából 150 ezer forint. Tavaly ősz óta azonban pénzügyi nehézségei miatt nem fizette be az összes kocsi után a díjat.

A cég nem kívánt nyilatkozni, de vezetője mikrofonon kívül elmondta, ez a helyzet azért alakulhatott ki, mert tavaly nyár óta elszámoltak egy kedvezményt, ami csak novemberben derült ki. Mivel nincs pénzük befizetni a casco díjakat, tárgyalnak a finanszírozó bankkal és a biztosítóval is, hogy megtalálják a megoldást. A cégvezető saját becslése alapján néhány százra teszi azok számát, akiknek nem rendezték a casco díját. Abban reménykedik, hogy mivel az évek folyamán mintegy 20 ezer casco szerződést kötöttek, és ebből 19 ezer és még néhány százzal nem volt probléma, talán a fennmaradó pár százra lesz megoldás.

Elmondása szerint a banktól talán kaphatnak hitelt a díjak befizetésére. Arra a kérdésre, hogy vajon fizetőképesnek találja-e majd a céget a bank, azt mondta, hogy van fedezetként felajánlható vagyonuk. A közvetítő alkusz szerint a biztosító az elmaradás ellenére állja a kocsik kárát, mert nem akarja elveszteni egy átmeneti nehézség miatt egyik nagy ügyfelét. Az Uniqa Biztosítónál azonban azt közölték, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. Ugyanezt teszi a pénzügyi felügyelet is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik