Üzleti tippek

Január végén 508 ezer mobilinternet-előfizető

Január végén 508 ezer mobilinternet-előfizetője volt a három mobilszolgáltatónak, az elmúlt három hónapban 424 ezer SIM-kártyán zajlott adatforgalom - tette közzé a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kedden az első ízben nyilvánosságra hozott mobilinternet-gyorsjelentésében.

A Pannon, a T-Mobile és a Vodafone december végén 494 ezer mobilinternet-előfizetéssel rendelkezett. A mobilelőfizetők teljes száma több mint 12 millió Magyarországon.

Az adatforgalmazásban részt vevő előfizetések alapján a T-Mobile piaci részesedése 52,31 százalék, a Pannoné 25,12 százalék, a Vodafone-é pedig 22,57 százalékos volt. Január végén vezetékes hálózaton mintegy 1,5 millióan interneteztek Magyarországon, így a teljes előfizetői létszám több mint 2 millió volt az idei év első hónapjának végén.

Az adatforgalom alapján a T-Mobile piaci része 38,4 százalék, a Vodafone-é 37,72 százalék, a Pannoné pedig 23,88 százalék volt. Így a T-Mobile ügyfelei januárban 292 ezer gigabyte forgalmat bonyolítottak le. Januárban az egy előfizetőre eső adatforgalom a Vodafone-nál volt a legnagyobb, 3 gigabyte, míg a Pannon esetében 1,71, a T-Mobile-nál pedig 1,32 gigabyte volt.

Az adatok csak a havidíjas előfizetőket tartalmazzák, az eseti, feltöltőkártyásokat nem, mivel a szolgáltatók szerint az előfizetők azok, akiknek már az eredeti célja is az, hogy internetezésre használják a megvásárolt kártyát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik