Üzleti tippek

Ismét kisegítik a AIG biztosítót

Az American International Group Inc. biztosító tavaly az utolsó negyedévben 61,7 milliárd dolláros veszteséget szenvedett, ez az Egyesült Államok gazdaságtörténetében az eddigi legnagyobb vállalati veszteség egyetlen negyedévben, de ahhoz túl nagy a társaság, hogy engedjék elbukni, így most újabb támogatást kap.

Az AIG tavaly 150 milliárd dollárhoz jutott az amerikai adófizetők pénzéből, most újabb 30 milliárd dollárra számíthat. Az új mentőcsomag révén elkerülhető a biztosító hitelbesorolásának további rontása, ami az AIG-nek dollármilliárdos többletkiadást jelentene.

Az AIG, amely a világ több mint 130 országában működik, nemrég még a világ piaci érték alapján számított legnagyobb biztosítója volt; részvényeinek árfolyamát a most közölt állami juttatás 9 centtel 51 centre emelte.

Az AIG negyedéves vesztesége, amely egyébként már sorban az ötödök volt, egy részvényre vetítve 22,95 dollár lett az egy évvel korábbi 2,08 dolláros veszteség helyett. A veszteség mértéke napi 670,2 millió dollárt tett ki. Tavaly egész évben az AIG vesztesége 99,29 milliárd dollár volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik