Üzleti tippek

Érvénytelen pályázat is érkezett a tévéelnöki posztra

Tizenegyen pályázták meg a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztját a hétfő délutáni határidőig, egy kivételével valamennyi dokumentáció megfelelt az alaki követelményeknek - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Czeglédi László elhárította a nevekkel kapcsolatos kérdést, és nem kívánta kommentálni az MTI azon, testületi tagoktól származó értesülését sem, hogy a most futó, immáron ötödik pályázat aspiránsai között van a tavaly márciusban lejárt mandátumú elnök, Rudi Zoltán, valamint a posztra január közepén jelölt Sztaricskai Tamás is, aki a nagykuratórium szavazásán végül a szükségesnél kevesebb szavazatot kapott.

A múlt péntek délutáni határidőig tizenketten vették fel az induláshoz szükséges csomagot az MTI kuratóriumi elnökségi tagoktól származó értesülései szerint.

A január 15-én – három nappal az utolsó sikertelen elnökválasztási menet után – közzétett felhívás alapján kedden és szerdán egyenként hallgatja meg a pályázókat elképzeléseikről a kuratóriumi elnökség. Az előzetes menetrend szerint jövő szerda reggel már jelöltet állítana a testület. Ennek sikere esetén pedig még aznap dönthetne a kérdésben a nagykuratórium is.

A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik