Üzleti tippek

Szentgotthárdon nem tüntetnek az Opel-dolgozók

Csütörtökön Európa-szerte ezrével tüntetnek a német Opel autógyár dolgozói munkahelyeik megtartásáért. A megmozdulásban az Opel mellett az ugyancsak a General Motorshoz tartozó svéd Saab, valamint a brit Vauxhall dolgozói is részt vettek, mintegy 50 ezren.

Az akciót csütörtök délelőttre hirdették meg az Opel rüsselsheimi központjában, és tüntetéseket terveztek a többi németországi, illetve külföldi Opel üzemben, Magyarországon is, az APA hírügynökség értesülése szerint.

Nem tartanak tüntetést a szentgotthárdi Opel gyárban, viszont a szakszervezet képviselői minden dolgozót személyesen tájékoztatnak a kialakult helyzetről – közölte Vadász József, a Járműgyártók Szakszervezetének helyi elnöke. Nem tartanak külön munkásgyűlést, de az európai szakszervezet által kiadott német és angol nyelvű röplapot lefordították magyarra, ezt csütörtökön szétosztják a dolgozók között. A szakszervezeti bizalmi pedig szinte minden dolgozóval személyesen elbeszélgetnek az európai gyárakban kialakult helyzetről és a várható történésekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik