Üzleti tippek

Zenét lopni nem bűn

A brit fiatalok 60 százaléka tudna lemondani a szexről, de a zenéről semmiképpen. Hetven százalékuk egyáltalán nem érzi magát bűnösnek, ha zenét lop az internetről.

„Miről mondanál le szívesebben, a szexről vagy a zenéről?” – ezt a kérdést tették fel ezer brit 15-24 év közötti fiatalnak. A Marrakesh Records és a Human Capital felmérése arra is választ keresett, mennyire változott a tizenévesek hozzáállása a fizetős tartalmakhoz.

A válaszadók majdnem háromnegyede nem érzi bűnnek az internetes zenelopást, 61 százalékuk pedig úgy gondolja, nem kellene fizetni a zenéért. A megkérdezettek 43 százaléka még nem is fizetett zenetartalomért, s ez az arány a fiatalabbak körében még magasabb (49 százalék), írja a Mediaguardian. A számok ellenére a fiatalok 70 százaléka még ma is vásárol CD-t.

A médiacsatornák közül a rádiót tartják az egyik legjobbnak zenehallgatás szempontjából (67 százalék), míg 49 százalék az MTV-re voksol. A nyomtatott újságok és zenei magazinok kevéssé vonzzák a fiatalokat, a válaszadóknak kevesebb, mint negyede szerez információkat ily módon, s a blogokat is kevesen használják ilyen célra (14 százalék). A felmérés készítőit meglepte, hogy a válaszadók 38 százaléka új zenék felkutatására a YouTube-ot használja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik