Üzleti tippek

Leépítési hullám és fizetésbefagyasztás a brit médiában

Fizetésbefagyasztással reagál a nehéz pénzügyi helyzetre a Guardian Media Group (GMG). Eközben az ITV újabb ötszáz ember kirúgását fontolgatja.

A médiacsoport minden egységét (Guardian, Observer, guardian.co.uk, Manchester Evening News, GMG Radio stb.) érintő lépés a 2009-2010-es pénzügyi évre vonatkozik, jelentette be a társaság. A kereskedelmi osztály pénzügyi eredménytől függő bónuszait, amely sok esetben a teljes bónusz csomag 70 százalékát is eléri, szintén befagyasztották 2009 március 31-ig, de a személyes teljesítményen alapuló bónuszokat meghagyták, írja a Guardian.

De nemcsak a GMG-nek kellett hosszabb távú pénzügyi megtakarítási intézkedéseket hoznia. Az ITV, amely korábban már ezer ember elbocsátását jelentette be, újabb több száz ember kirúgását fontolgatja. Nagy-Britannia egyik legnagyobb kereskedelmi csatornája jelenleg 4500 embert alkalmaz, a leépítés mértékét a március elején napvilágra kerülő 2008-as pénzügyi eredmények tükrében határozzák meg. A MediaGuardian információ szerint az újabb leépítési hullám akár 500 embert is érinthet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik