Üzleti tippek

Bajnai levelet írt a válságról

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter mintegy 100 ezer vállalkozást tájékoztat levélben a válságkezelő intézkedésekről és eszközökről - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM).

A gazdasági miniszter elektronikus levelében a válság által leginkább veszélyeztetett mikro-, kis- és közepes vállalkozások összefoglalóan kapnak tájékoztatást a rendelkezésükre álló pénzügyi és egyéb eszközökről, támogatásokról. Ilyenek például a hitelek, hitelgaranciák, kamattámogatási lehetőségek, európai uniós pályázatok.

A célzott támogatások között rendelkezésükre állnak a munkahelymegtartó támogatások, az exporttámogatás és a beszállítói háttér megerősítését célzó program is. A levél felhívja a figyelmet arra is, hogy a vállalkozások számára csökkentek a bürokratikus terhek, és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében is több uniós forráshoz már könnyebben és gyorsabban juthatnak.

Bajnai Gordon a levélben rámutat: ezt a válságot megállítani nem lehet, azonban hatásainak mérséklésére van mód. A kormány ezért tavaly novemberben meghirdette válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagját, amely a következő két évben több mint 1.400 milliárd forintnyi forrást juttat közvetlenül a vállalkozásoknak.

A levél eljuttatásában a miniszter kérte a Gazdasági Egyezető Fórum (GEF) gazdasági oldalát képviselő szervezetek segítségét is, hogy saját csatornáikon keresztül a vállalkozói érdekképviseletek is továbbítsák az e-maileket.

Az NFGM tájékoztatása szerint a miniszter levele olvasható a tárca honlapján is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik