Üzleti tippek

Helyi frekvenciákkal kárpótolnák a Kossuthot

admin
admin

2009. 02. 12. 14:34

Helyi frekvenciákkal ígéri javítani a Magyar Rádió Kossuth adójának vételi lehetőségeit a médiahatóság, miután nem engedélyezte, hogy a nemzeti főadó megkapja a Sláger Rádió hullámsáv-tartományát.

Történelmi lehetőséget mulasztott el az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), amikor nem támogatta a frekvenciacserét. Azzal ugyanis, hogy kezdeményezte, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tekintse át a Sláger és a Danubius Rádió által használt frekvenciakészlet műszaki paramétereit, elindította a két sávtartomány megpályáztatásának előkészületeit – mondta Szalai Annamária, a Fidesz által delegált testületi tag.

Ez azért gond, mert a médiatörvény elfogadása óta eltelt 13 év megmutatta a hazai rádiós piaci rendszer előnyeit és hátrányait, ezzel a döntéssel pedig a testület hosszú időre befagyasztotta ezt a beteg rendszert – tette hozzá. Such György, a Magyar Rádió elnöke csak annyit reagált, hogy az ORTT-ülés szó szerinti jegyzőkönyvének ismeretében döntenek, hogy tesznek-e, és ha igen, milyen további lépéseket.

A rádióelnök január végén kérte, hogy a Sláger koncessziójának idén novemberi lejárta után cseréljenek sávtartományt, s így a Kossuth adó készletét pályáztassa meg az ORTT. Az MTI birtokába jutott levél szerint a cserével a mostani 74 helyett az ország területének 81 százalékát érnék el, ráadásul kevesebb adótoronnyal, azaz olcsóbban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.