Üzleti tippek

Mást eszik, aki tudja a kalóriainformációkat

Változik a New York-iak étkezési szokása, mióta az étteremláncok feltüntetik az étlapon az ételek kalóriaadatait. A nagy alma lakói nem kevesebbet esznek, csupán étkezési szokásaikon változtattak, derül ki a Technomic felméréséből.

Az élelmiszer-ipari vállalat 750 étterembe járót kérdezett meg New York öt negyedében. A válaszadóknak csupán egyharmada nyilatkozott úgy, hogy kerül bizonyos étteremláncokat, mióta tudja, hány kalóriát tartalmaznak az ott árusított étkek. A felmérésben olyan láncok vettek részt, amelyeknek legalább 15 éttermük van a városban.

A megkérdezettek 86 százalékát meglepte, hány kalória van bizonyos ételekben, s 82 százalék állította, a kalóriabevitelt az információk miatt csökkentette, s tért át más alternatívára. A kutatás készítői állítják, a kalóriamegvonás nem járt az éttermi fogyasztás visszaesésével, inkább más alternatívák kerültek előtérbe.

Ugyan a felmérés nem tért ki részletesen arra, melyik étteremláncnál étkeznek New York polgárai, a válaszadók 60 százaléka más étterembe jár, mióta feltüntetik az étlapon a kalóriaadatokat. Mivel a kutatás a résztvevők válaszaira hagyatkozott, így nem kizárt egy újabb felmérés, amely azzal foglalkozna, valóban azt és ott esznek-e az amerikaiak, ahogy állítják, írja az AdAge.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik