Üzleti tippek

Gyurcsány: változik a struktúra, a mértékek és a filozófia is

Az elmúlt húsz év legátfogóbb adó- és járulékreformja készül: nem 1-2 százalékos módosítgatás, hanem átfogó reform lesz. Változik a struktúra, a mértékek és a filozófia is - mondta újságírói kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc hétfőn.

Az index.hu által hétfőn ismertetett adócsomag szerint – amelyre a pénzügyi tárca szóvivője úgy reagált, hogy a Pénzügyminisztérium több adóváltozatot készít a kormány számára, és döntés még nincs – hat százalékponttal csökken a munkáltatók által fizetendő járulék, de két és félszeresére, 5100 forintra emelkedik a tételes egészségügyi hozzájárulás (eho).

Megszűnik a céges különadó, miközben 19 százalékra emelkedik és szélesebb alapra helyeződik a társasági nyereségadó. Szintén 19 százalék lesz az alsó személyijövedelemadó-kulcs, és hárommillió forinttól a 38 százalék lesz felső kulcs.

figyelő Válságmelléklet

A Figyelő csütörtökön megjelenő lapszámában ismét válságmelléklettel jelentkezik. Az összeállításból megtudhatjuk, hogy mibe érdemes befektetni pénzünket válság idején.

A miniszterelnök erről elmondta, hogy az internetes újság egy munkaanyagból dolgozott, amely még korántsem végleges, de a vasárnapi kormányülésen várhatóan megszületik a döntés az adó- és járulékreform ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik