Üzleti tippek

A pécsi könyvkirály is pályázik a Zsolnayra

admin
admin

2009. 02. 06. 08:32

Matyi Dezső vállalata, a Pécsi Direkt Kft. és a TECLIMA Magyarország Kft. nyújtotta be ajánlatát a Zsolnay Porcelánmanufaktúra kisebbségi befektetői pályázatára - írta az Új Dunántúli Napló.

A Zsolnay tulajdonosa, az önkormányzati vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. azért hirdette meg értékesítésre a nagy múltú gyár 49 százalékos tulajdonrészét, hogy a befektetőtárssal megvalósíthassa modernizációját. Legyen pénze annak elköltöztetésére, ezzel az Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagyprojektje, a Zsolnay kulturális negyednek szánt ingatlanok felszabadítására.

Matyi Dezső – könyvkiadó, a pécsi Direkt Kft., az Alexandra Kiadó, az Alexandra könyváruház-hálózat tulajdonosa – elmondása szerint komoly pályázati anyagot nyújtott be, s neki, mint Zsolnay-rajongónak is fontos, hogy ez a márka ugyanolyan fényben ragyogjon, mint amikor a Zsolnay név egyenrangú volt a Tiffanyval.

A másik pályázó, a TECLIMA Magyarország Kft., melyet január 30-án jegyeztek be budapesti székhellyel, ügyvezetője Dékán Erzsébet polgárdi lakos. A kft. tulajdonosa a Málta északkeleti partján, Gzira városában bejegyzett LIMATEC International Holding Ltd.

A Pécs Holding igazgatósága azután hirdet győztest, s terjeszti azt a közgyűlés elé, hogy tárgyalást folytatott a pályázókkal, s pontosította benyújtott anyagaik részleteit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.