Üzleti tippek

Instant gazda(g)ságtan

Milliók álmodnak egy telitalálatos lottószelvényről, milliókat hozó befektetésekről, s gondolatban luxusautóra, villára, földkörüli útra költik. Ám azt kevesen gondolják át, hogy mi is a gazdagság, a vagyon megszerzésének, megtartásának és nem utolsósorban élvezetének kulcsa: hogyan vonzzuk magunkhoz, hogyan teremtsük a vagyont, miképpen menedzseljük, és végül hogyan osszuk meg másokkal?

E négy téma köré csoportosította ötven, a gazda(g)ságtörténet meghatározó könyvének kivonatát Tom Butler-Bowdon. A kiválasztott művek között található klasszikus közgazdasági tankönyv a közgazdaságtan atyjától, Adam Smith-től, a pénzhez, a vagyonhoz való hozzáállásunkat átprogramozó „sikerkalauz” Napoleon Hilltől, önéletrajz a világ egyik leggazdagabb ingatlanosától, Donald Trumptól és a világ egyik legbőkezűbb adakozójától, a vagyon megosztását, a támogatás nagyszerűségét hirdető Andrew Carnegie-tól.

Butler-Bowdon műve nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy olvasóját bevezesse a gazdagság titkaiba, aki ezért nehezen szabadulhat a gondolattól, hogy egy újabb sikerkalauzzal áll szemben. A realista olvasó persze nem csodálkozik, ha a könyv elolvasása után nem válik rögtön milliomossá, ám addig is gazdagodott egy kiváló étlappal és kóstolóval néhány tanulságos életútról, izgalmas befektetésről, amely után akár kedvet is kaphat a legmegkapóbb művek eredetijének beszerzéséhez – ez önmagában is ígéretes befektetés.

HVG Könyvek, 2008

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik