Üzleti tippek

Online él tovább a becsődölt brit áruházlánc

Internetes áruházként élesztik újra a nemrégiben csődbe jutott legrégibb brit kereskedőláncot, a Woolwortht. Az áruházat a Shop Direct online portál vásárolta meg, melynek tulajdonosai a Barclay fivérek. Sir David és Sir Frederick Barclay kezében van a Telegraph Media Group is.

Az ügylet pénzügyi részleteit nem közölték, de annyi biztos, hogy a Woolworth online portálja idén nyáron debütál. A Shop Direct tulajdonában van további két brit áruház, a Littlewoods és a Choice is, írja a Brandrepublic.

A Woolworth ellen novemberben indult csődeljárás, a mintegy nyolcszáz egységből álló hálózatát pedig egy hónappal később zárta be. Az áruház ősszel még jelentős összegeket fektetett online áruháza fejlesztésébe, amely mintegy 300 ezer terméket kínált.

A lánc a mintegy 850 millió angol fontos tartozásával nem tudott mit kezdeni. A mostani online átalakítással a korábban alkalmazott mintegy harmincezer dolgozónak csak egy töredéke nyerheti vissza állását.

A cég részvénye a Londoni Értéktőzsdén 2008 elején még 15 font felett járt. A papír kereskedését tavaly novemberben 1,22 fonton függesztették fel. Az eddig bezárt Woolworth-üzletekből mindent kiárusítottak, még a boltok saját használati tárgyait is; a vevők – darabonként egy fontért – a bevásárlókosarakat is hazavihették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik