Üzleti tippek

Horvátországban terjeszkedik a Ringier

Az Xmedia AG, a Ringier leányvállalata felvásárolta a Foto-Nekretnine d.o.o. két online portálját Horvátországban és Szerbiában. A horvát www.foto-nekretnine.hr ingatlanforgalmazó portál átlag 25 000 ajánlatával lefedi a horvátországi ingatlankínálat 70 százalékát.

Az oldal látogatottsága átlagosan havi 150 ezer; a látogatók száma idén mármegháromszorozódott. A portált üzemeltető vállalat adja ki Horvátországban a 200-plus ingatlanokkal foglalkozó kiadványt is. Online és nyomtatott szolgáltatásainak köszönhetően a Foto-Nekretnine a horvát piac ingatlanszegmensének vezető résztvevője.

A portál szerb párja, a www.foto-nekretnine.sr mindössze néhány hónapja, 2008 végén indult. Jelenleg havi 5000 látogatója van.

A Ringier 70 százalékos részesedésre tett szert a Foto-Nekretnine d.o.o. (korábban Emiko d.o.o.) tulajdonából, a további 30 százalék felvásárlását pedig 2010-ig bezárólag tervezi. Horvátországi működésének megkezdésével a Ringier mára Európát és Ázsiát behálózva 10 országban van jelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik