Üzleti tippek

Egymilliárdos nyeresége van a Rádiónak

Közel egymilliárdos nyereséggel zárta a 2008-as esztendőt a Magyar Rádió (MR) - közölte Such György, a közszolgálati médium elnöke.

“Pénzügyileg ilyen stabil állapotban még nem volt a rádió” – mondta, arra emlékeztetve, eredetileg 1,6 milliárdos mínusz állt a tavalyi üzleti tervben.

Részleteket – arra hivatkozva, hogy végleges adatok még nem állnak rendelkezésére – nem közölt, ám tavaly februári tájékoztatása szerint a sarokszámok alapján 17,3 milliárd forintos bevétel állt szemben 19 milliárdos kiadási tervvel.

Közlése szerint egyes beruházások csúszása mellett azért is fordult pozitívba a gazdálkodásuk, mert – mivel nem nyertek a digitális földfelszíni rádiós műsorszórásra kiírt tenderen – nem kell kiépíteniük saját adóhálózatot.

Úgy nyereséges a társaság, hogy egyszer 15 egyszer pedig 20 százalékos alapbéremelést hajtottak végre, ami Such György közlése szerint versenyképessé tette a közrádiós jövedelmeket; szólt arról is: eközben nem értékesítettek egyetlen, a központi épületegyüttesen kívüli ingatlant sem.

“Egyébként csökkenő piacon stagnálunk, amit, azt gondolom, eredménynek kell elkönyvelnünk” – mondta, hozzátéve, mintegy 400 millió forinttal nőttek hirdetési bevételeik; a rádióelnök tájékoztatása szerint a Bartók adó hallgatottságának növelése az a terület, amelyen nem tudtak eredményt elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik