Üzleti tippek

Felszámolják a Zalabaromfit

admin
admin

2009. 02. 02. 14:50

A Zala Megyei Bíróság elrendelte a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. felszámolását. A végzés január 29-én jogerőre emelkedett, a hitelezők 40 napig jelezhetik igényeiket.

A felszámolási eljárás elrendelésének tényét a Cégközlöny hétfői számában teszi közzé a bíróság. A felszámoló a kaposvári Ceres Gazdasági Tanácsadó és Felszámoló Kft. – közölte Beznicza Árpád, a bíróság szóvivője.

A hitelezőknek 40 nap áll rendelkezésre arra, hogy igényeiket – a bizonyítékaikkal együtt – a felszámolónál bejelentsék. A hitelezők – kivéve a munkavállalók munkabér és egyéb bérjellegű juttatások, végkielégítés iránti követeléseit – kötelesek befizetni a követelésük egy százalékát a Zala Megyei Bíróság gazdasági hivatalánál kezelt elkülönített számlára.

A Zalabaromfi a múlt év szeptember elején hozta nyilvánosságra, hogy a cégcsoport folyószámláit szeptember 1-jén minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank. Az üzemben a baromfifeldolgozás szeptember 10-én megszűnt. A beszállítók gondjainak enyhítésére a kormány egymilliárd forintos, államilag garantált hitelkeretet hagyott jóvá október végén, de a dolgozók október óta nem kapták meg a fizetésüket.

A korábban mintegy 700 dolgozót foglalkoztató, zalaegerszegi székhelyű cég eddigi tulajdonosai 305 fős létszámleépítést jelentettek be december közepén a munkaügyi központnak. Addig az időpontig 250-en adták be rendkívüli felmondásukat, amit a munkáltató elfogadott és jóváhagyta a kollektív szerződés szerint meghatározott összegeket is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.