Üzleti tippek

Még a MySpace is elbocsát

Száz munkatársától válik meg a News Corporation digitális ága, a Fox Interactive Media. A munkavállalók mintegy öt százalékát elbocsátó intézkedés olyan website-okat érint, mint a MySpace, a Photobucket, a Scout Media és a Rotten Tomatoes.

Az egy hónappal ezelőtt kezdődött leépítés legjobban a Photobucket website-ot érinti, tudta meg a Brandrepublic. A kép-, video-, és fotómegosztó rendszertől 22 dolgozó kerül utcára. De jelentős leépítés várható a Fox Interactive Media (FIM) irodáiban is. „Azt szeretnénk, ha a vállalat a lehető legjobb helyzetben vészelné át a jelenlegi gazdasági szituációt” – indokolta a döntést a FIM szóvivője.

Érdekesség, hogy miközben olyan jelentős weboldalaknál is leépítésre kényszerül a médiavállalat, mint a MySpace, a közösségi oldal folyamatosan keres új munkatársakat is. A fejlesztési osztályon jelenleg is több betöltetlen pozíció van. „Reméljük, hogy a pénzügyi év végén több MySpace alkalmazott lesz, mint amennyi jelenleg van” – erősítette meg a MySpace szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik