Üzleti tippek

Gyurcsány fokozza a feszültséget

Gyurcsány Ferenc továbbra sem árulja el, miféle adóátrendező lépésekre készül a kormány, de a Népszabadság információit cáfolta. A kormányfő 2,5-3 százalékos gazdasági visszaeséssel számol.

Változatlan feltételek mellett az idén a gazdaság 2,5-3 százalékkal esne vissza, az infláció pedig 2,5-3 százalék körül alakulna – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc szerint félretájékoztatásra alkalmas az a szerdai lapinformáció, amely szerint körülbelül ötszázalékos járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele. A miniszterelnök szerdán a kibővített kormányülés közben tartott sajtótájékoztatón ismét megerősítette, hogy álláspontja szerint nincs lehetőség drasztikus adócsökkentésre.

A Népszabadság szerdai száma szerint körülbelül ötszázalékos járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele, az ellentételezésként tervezett áfaemelés pedig általános lesz, de az alapvető élelmiszereket nem érinti. A FigyelőNet az információt lapszemleként közölte le.

Gyurcsány Ferenc elmondta: csütörtökön a parlament rendkívüli ülésén a gazdasági válság nyomán szükséges nemzetstratégiáról, modellstratégiáról fog beszélni, “nem minden konkrétum nélkül”, de a konkrét intézkedéseket csak a tavaszi ülésszak elején jelenti be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik