Üzleti tippek

Sztrájkveszély a BKV-nál

Egy lehetséges sztrájk megtartásáról egyeztet a BKV tizenegy szakszervezete, mert a cég vezetősége nem fogadta el az érdekképviseletek követeléseit.

A BKV vezetősége a szakszervezetek “megállapodás-tervezetének” öt pontjából négyet elutasított, így folytatják a vállalat átalakítását és a HÉV kiszervezését is – mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese kedden.

Nem fogadják el a BKV válaszát, így a szakszervezeteknek egy lehetősége maradt: megkezdeni az egyeztetéseket egy lehetséges munkabeszüntetésről, amely elsősorban a metró-, a HÉV-, a villamos- és a trolibusz-ágazatot érintené.

A BKV kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a cég vezetése folytatja – a szeptember elején nyilvánosságra hozott stratégiának megfelelően – a vállalat átalakítását. A közlemény szerint a jelenlegi helyzetben az egész vállalatot érintő radikális reformra van szükség azért, hogy a társaság működése hatékony legyen, a felelősségek és hatáskörök tisztán elváljanak egymástól.

A BKV Zrt. továbbra is kész együttműködni az érdekképviseletekkel annak érdekében, hogy a sztrájk elkerülhető legyen – olvasható a főváros közlekedési cégének közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik