Üzleti tippek

Kihalt a Reuter-dinasztia

admin
admin

2009. 01. 27. 08:10

Elhunyt Marguerite de Reuter bárónő, utolsó élő tagja annak a családnak, amely megalapította a Reuters nemzetközi hírügynökséget. 96 évesen, vasárnap érte a halál egy franciaországi idősotthonban - közölték barátai.

Marguerite a negyedik Reuter báró, Oliver özvegye volt. Oliver nagyapja, Paul Julius alapította meg a hírügynökséget, amely először csak Németországban, Paul Julius szülőhazájában működött, aacheni székhellyel, távíróvezetékek felhasználásával és postagalambok alkalmazásával, majd 1851-től Londonban is. Paul Julius 1857-ben megkapta a brit állampolgárságot.

A cégalapítónak Németország 1871-ben bárói címet adományozott, amelyet Viktória angol királynő később megerősített, mert a külföldi nemességnek előjogokat akart biztosítani a szigetországban is. A Reuter-család nemesi címe Marguerite bárónő halálával nem öröklődik tovább, minthogy sem neki, sem több mint 40 éve elhunyt férjének nincsenek gyerekei. “Vele kihalt a Reuter név is” – mondta Michael Nelson, a Reuters volt főigazgatója, a bárónő egyik barátja.

A Reuters hírügynökség tavaly a Thomson Reuters részvénytársaság részévé vált. A hírügynökség már korábban kiköltözött abból az eredeti székházából, amely a brit sajtó hagyományos központjában, a londoni Fleet Streeten volt. Tom Glocer, a Thomson Reuters elnök-vezérigazgatója kijelentette: “Noha az alapító Reuter-család akkor, amikor a hírügynökség 2005-ben a Fleet Streetről átköltözött a kelet-londoni Canary Wharf üzleti negyedbe, már nem volt jelentős részvényese a társaságnak, a bárónő elismerésre méltó módon részt vett az átköltözés tiszteletére megtartott istentiszteleten”.

Marguerite 1912. július 14-én született a svájci Neunkirchenben, hamvait a svájci Lausanne-ban, 1968-ban elhunyt férje maradványai mellett helyezik örök nyugalomra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.