Üzleti tippek

A családi pótlékot vonnák el olvasóink

admin

2009. 01. 21. 13:21

Az áfa megemelése lenne a legnépszerűtlenebb megszorító intézkedés a FigyelőNet olvasóinak körében, a családi pótlék rászorultságalapúvá tétele pedig viszonylag a legnépszerűbb.

Olvasóink relatív többsége (37, 5 százalék) a családi pótlék rászorultságalapúvá tételével kezdené az öv meghúzását. „Népszerűségben” ez után következik a jövedéki adó megemelése (18,5 százalék), majd az ingatlanadó növelése (13,4 százalék), s csak utána az áfaemelés (11,6 százalék). A szavazásunk eredménye természetesen nem reprezentatív.

Az elfogadott költségvetés szerint kerekítve 374 milliárd forint áll rendelkezésre a családi pótlékok kifizetésére. Ha ezzel (s csak ezzel) a megszorítással próbálná betömni a kormány a költségvetési lyukat, a családoknak legalább a fele nem kaphatna családi pótlékot. A fölmerült megszorítások költségvetési hatásairól a FigyelőNet egy korábbi cikkében olvashat.

A Bemondó bőségesen sok hozzászólása között visszatérő elem volt a kisebb parlament javaslata, illetve a képviselői fizetések leszállítása. Ezen felvetések költségvetési hatása azonban csak milliárdokat hozna, szemben az adóemelések, illetve a családi pótlék elvonásának tíz-, illetve százmilliárdos nagyságrendjével. Ezek a javaslatok ezért nem szerepeltek szavazásunk opcióiként.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.