Üzleti tippek

Nincs eredmény Ferihegyen

Eredménytelenül ért véget kedden a szakszervezetek és a munkáltató egyeztetése Ferihegyen, a felek szerdán 10 órától folytatják a tárgyalásokat.

Mint Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője elmondta: a BA szerint a szakszervezetek “kötik az ebet a karóhoz”, a sztrájkbizottság a keddi egyeztetésen “újabb lehetetlen” követeléslistával állt elő. Ugyanazzal, mint amivel három hónappal ezelőtt – mondta.

Délután a BA és az érdekképviseletek közös munkacsoportokban vizsgálták meg a bérpótlékok rendszerét, illetve az egyéb nyitott kérdéseket.

A BA közleménye szerint: csalódottan vették tudomásul, hogy több hónapos konzultáció és napi egyeztetések sorozata, valamint 15 nap sztrájkolás után a szakszervezetek eddig szinte semmilyen kompromisszumra nem voltak hajlandóak. A BA szerint a megoldásra kell törekedni, ezért javasolták független közvetítő bevonását a tárgyalásokba, amit azonban az érdekképviseletek elutasítottak – áll a közleményben.

A BA szerint a szakszervezetek figyelmét elkerülhette Jost Lammers vezérigazgató hétfői javaslata a minőségi pótlékok bevezetéséről, amelyekkel az esetlegesen kieső műszakpótlékok egy részét lehetne kiváltani – fogalmaznak. A szakszervezetek akkor nem reagáltak a felvetésre, kedden kérték a hangszalagok újrahallgatását – fűzik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik