Üzleti tippek

Horn az szja-csökkentés mellett

admin
admin

2009. 01. 20. 08:57

A személyi jövedelemadó csökkentésére van szükség, mert az élénkítené a társadalom fogyasztását - mondta az M1 Nap-kelte című műsorában Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Ennek megvalósítását leginkább úgy tudja elképzelni, hogy az adósávhatárokat jelentősen megemeljék, ezzel komoly fogyasztásnövelő hatást lehetne elérni – vélekedett. Elfogadhatónak tartotta a differenciált ingatlanadó bevezetését, mert a polgárok vagyonának alakulását jobban nyomon lehet követni, mint a keresetüket. Ezzel 100-120 milliárd forintos többletbevételhez juthatna az állam – közölte.

A gazdasági válság idején “abszurdumnak” nevezte, hogy a kormány tavaly év végén 120 milliárd forint értékben kifizette a közszolgálati dolgozók 13. havi illetményét, többletköltséget okozva a költségvetésnek. Ugyanígy “abszurdumként” emlegette, hogy a kormány ezen felül újabb 80 milliárd forintot költött a tervezetten kívül a múlt év végén. Ezzel a 2009-es költségvetés minden bizonnyal megbukott, mert az állam túl sokat költött – összegezte.

A 2009. évi költségvetés kiadási oldalán szerinte vannak még tartalékok, ugyanis a magyar államszervezet túl drágán működik. Konkrét példaként a központi állami szerveket, illetve az infrastruktúra költséghatékonyabb működtetését említette.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek