Üzleti tippek

Maradtak a ferihegyi görög sztrájktörők?

Szemben a repteret üzemeltető Budapest Airport állításával az "illegális görög sztrájktörők" továbbra is a cég alkalmazásában maradtak a szakszervezetek szerint, a "zsoldosok" csupán szabadságra mentek a szakszervezetek szerint.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), valamint a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) csütörtöki közleményükben kifejtik: a birtokukba került több dokumentum is alátámasztja állításukat.

A LESZ és az RDSZSZ ezért több kérdést is intéz a BA-hoz. Egyebek között afelől érdeklődnek, hogy mennyi pénzt fordított a vállalat eddig a görög munkavállalók szállására, étkeztetésére, és bérezésére.

A szakszervezetek arra kérik a repülőtér vezetőségét, hogy hozza nyilvánosságra a görög alkalmazottak munkaszerződéseinek részleteit.

A LESZ és az RDSZSZ decemberben hirdetett sztrájkot mivel nem tudtak megállapodni a munkáltatóval követeléseikről. Akkor a BA görög utasbiztonsági ellenőrök alkalmazásával biztosította a forgalmat a reptéren, ami ellen a magyar mellett nemzetközi szakszervezeti szövetségek is tiltakoztak. A munkabeszüntetést karácsony előtt függesztették fel a szakszervezetek.

Szerdán a cégvezetés jelentős egyoldalú gesztusnak tüntette fel, hogy teljesítette a szakszervezetek követelését: azt állították, hogy hazaküldik a görögöket, ez azonban a szakszervezetek szerint csak a menedzsment újabb kommunikációs trükkje volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik