Üzleti tippek

Ferihegy feljelenti a szakszervezeteit

Büntető feljelentést tesz a korábban sztrájkot hirdetett két ferihegyi szakszervezet ellen a földi kiszolgálás feladatait végző Airport Security (AS) Kft., folytonosan és sorozatosan, nagyobb nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt - mondta Szita János, a társaság ügyvezető igazgatója és egyben egyik tulajdonosa.

Szita János kifejtette: rágalmazásnak tartják a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ)azon állítását, miszerint az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség (OMMF) számos esetben és több millió forint értékben szabott ki munkaügyi bírságot az AS-szel szemben.

Hangsúlyozta: a cég immár 12 éve végzi a ferihegyi repülőtér földi kiszolgálását „a magyar polgári légi közlekedésben szereplők legnagyobb megelégedésével”.

A társasággal szemben soha, semmilyen pénzbírságot nem szabtak ki, a kiemelt adózónak számító AS ráadásul még csak tartozást sem halmozott fel működése során – emelte ki a cégvezető.

Szita János szerint a szakszervezetek becsületsértést követtek el azzal, hogy a sajtóban több alkalommal is „rovott múltúnak” nevezték a társaságot – amiért az AS az ezt szóban is kijelentő Csorba Attila, a LESZ elnöke ellen személyesen is becsületsértési pert indít – és a szakszervezeti vezetők pénzbüntetését indítványozzák.

Szita János megjegyezte: a médiában megjelent vádak miatt sajtó-helyreigazítási kérelemmel is élni fognak.

Az elmaradt üzletek és haszon miatti kártérítés érdekében pedig készen állnak polgári peres útra lépni, amennyiben számukra kedvező döntés születik a büntető feljelentés ügyében – fűzte hozzá.

A mintegy 800 alkalmazottat foglalkoztató társaság egyebek mellett a fedélzeti karbantartást, valamint az épületek és repülőgépek biztonsági átvilágítását végzi a ferihegyi repülőtér mellett a sármelléki, a debreceni, valamint a pécs-pogányi légikikötőben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik