Üzleti tippek

Elzárják a meleg vizet a Westendben

Az eddigi 26 Celsius-fokról 20-ra csökkentik a Westend City Center belső hőmérsékletét, és elzárják a meleg vizet a mosdókban - ezzel egyharmadára csökken a létesítmény gázfelhasználása.

Szerdán éjféltől a normál 140-150 köbméteres óránkénti gázfogyasztást 40-50 köbméterre csökkentik. Ehhez először a nyilvános mosdókban szüntetik meg a melegvíz-szolgáltatást, mivel az oda kerülő meleg vizet központi gázkazán állítja elő. Az alkalmazottak mosdóiban viszont a villanybojlerek továbbra is adnak meleg vizet – közölte Posch Péter, a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. ügyvezetője.

Következő lépésként a fűtést csökkentik, az átlagosan 26 Celsius-fokos belső hőmérsékletet 20 fokra mérséklik. Lezárnak néhány bejáratot, hogy kevésbé hűljön az épület, illetve a szellőztetőkben a beszívott friss levegőt csak a kimenő használt levegővel melegítik. Ez azt jelenti, hogy csak a hőcserélők „dolgoznak”, a pluszfűtés leáll. A mozik nem a központi fűtési rendszerről üzemelnek, de ott is szakaszosra állítják a meleg levegő befújását – mondta az ügyvezető.

Hogyan csökkentheti gázfogyasztását?

Takarékoskodjon ön is a gázzal: a FigyelőNet energiatippeivel gyorsan, egyszerűen és a komfortérzet csökkenése nélkül visszaveheti otthona gázfelhasználását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik