Üzleti tippek

Emelték az iparűzési adót az M6-os mellett

Több, az épülő M6-os melletti település önkormányzata a maximális 2 százalékra emelte január 1-jétől az iparűzési adót - írta hétfői számában a Tolnai Népújság.

Fácánkertben az elsők között növelték az iparűzési adót 1,7 százalékról 2 százalékra – számol be a Tolna megyei napilap. A cikk idézi Orbán Zsolt polgármestert, aki szerint az adóemelés nem ró majd elviselhetetlen terheket a helyi vállalkozásokra, viszont az autópálya-építő cégek befizetéseinek köszönhetően milliós nagyságrendű pluszbevételt hoz.

Őcsényben ötmillió forintnyi pluszt várnak attól, hogy 1,6 százalékról 2 százalékra emelték az adót. A lap azt írta, hogy az autópálya-építés után a községben az adó csökkentését tervezik. Ha ez mégsem történne meg, akkor egy, a helyi vállalkozókat támogató alapot hoznak létre. Ilyen egyébként már működik Bátaszéken, ahol ugyancsak maximumra emelték az iparűzési adót – számol be az írás.

A napilapnak Barabás Miklós, az M6-ost építő egyik cég, a Bilfinger Kft. ügyvezetője elmondta: várhatóan több tízmilliós tehernövekedést jelentenek a cég számára az adóemelések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik