Üzleti tippek

Néhány hét alatt az adóparadicsomban

Akár heteken belül is szert lehet tenni úgynevezett offshore cégre, mert egyre több hazai ügyvédi iroda és cég szakosodik ilyen típusú vállalkozások alapítására vagy már meglévő társaságok értékesítésére - írta a Magyar Nemzet.

Az ügyfelek egy hosszú, néha több száz offshore céget is felsoroló listából választhatják ki, melyiket vennék meg. Walde Zsolt szakjogász szerint a hivatalos iratokat két, legkésőbb négy héten belül átvehetik az újdonsült hazai cégtulajdonosok.

A magyar irodák lényegében a külföldi partnereik által létrehozott offshore cégeket értékesítik idehaza. A külföldiek vállalják a cégalapítással járó adminisztratív feladatok elvégzését, s akár személyzetet és irodát is biztosítanak a megvásárolt társasághoz.

Az offshore cégalapítás lényege az, hogy egy üzletember egy olyan alacsony adókat alkalmazó államban hoz létre társaságot, ahol egyébként nem tevékenykedik. E vállalkozástípusnál egyetlen megkötés van: a cég az alapítás helyén nem végezhet gazdasági tevékenységet, ám a világ minden más pontján igen – olvasható a lapban.

Ajánlott videó