Üzleti tippek

Januárban választ elnököt az MTV

Január 12-én jelölnek és - ha ez sikerül - választhatnak elnököt a Magyar Televízió (MTV) élére - értesült a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagjától kedden.

Mint a megkérdezettek név nélkül elmondták: a meghívókat a napokban küldik ki az első lépés megtételére jogosult elnökség tagjainak, valamint a velük együtt a választásban résztvevő civil delegáltaknak.

Közlésük szerint azzal a kérdéssel egyelőre hivatalosan nem foglalkoztak, befolyásolja-e a procedúrát az a tény, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a parlamenti pártok konszenzusára alapuló médiatörvény-tervezet benyújtásáról, a kimunkálók pedig december 23-án közzétették a javasolt normaszöveg második változatát is.

Összesen tizenhatan vették fel a pályázaton induláshoz szükséges információs csomagot, és egy kivétellel mindannyian be is nyújtották elképzeléseiket a december 19-i határidőig a posztra kiírt, sorrendben negyedik pályázaton.

A tisztség március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik