Üzleti tippek

Egymillió forintot érhet egy szolgáltatási számla

admin
admin

2008. 12. 29. 12:57

Nettó egymillió forintot érhet egyetlen lakossági szolgáltatási számla, ha a számla számát és a kibocsátó nevét a tulajdonos eljuttatja a Szerencsejáték Zrt.-hez, és a havonta kisorsolt tíz díjazott között van - közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta, hogy a Tiszta Haszon programra, ami nem szerencsejáték, a kormány kérte fel a Szerencsejáték Zrt.-t, azért, hogy ezzel is ösztönözze a gazdaság kifehérítését a számla elkérésével. Az évi 180-190 millió forintos programot a Szerencsejáték Zrt. az eredményéből finanszírozza – mondta Budai Bernadett. Somorai László ehhez hozzátette: az 500 millió forint összegű promóció is a társaság költsége, azaz az állami tulajdonú cég összességében ennyivel kevesebbet fizet be a központi költségvetésbe.

A sorsolásra olyan lakossági szolgáltatás – áfa nélkül legalább ezer forintról – szóló számláját lehet beküldeni, amit a pályázó nevére állítottak ki 2009-ben. Például a festő-mázolótól, vagy a fodrásztól kapott számla vehet részt a pályázaton, az automatikusan számlázott közüzemi, közlekedési számla nem.

megpróbáltuk, nem működik

A 06-80-205-205 zöldszámon adnak felvilágosítást a programról az MTI információi szerint. A FigyelőNet fölhívta a számot, s néhány gombnyomás árán megtudta az automata ügyfélközponttól, hogy a például a www.szamlavalmilliokert.hu honlapon keresztül is lehet pályázni. A honlap azonban nem működik.

A gépi hang szerint 06-70-70-70-007 számra elküldve a számla sorszámát és -karakterrel elválasztva- a számla kiadójának adószámát is pályázhatunk. Operátor állítólag január 5-től lesz elérhető.

Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a kormány a jogszabályokkal és az ellenőrzéssel segíti a gazdaság kifehérítését, de szükség van a szemléletváltásra is, amire a most a “Számlákkal a milliókért” jelszóval meghirdetett program jó ösztönző lehet. A nemzetközi tapasztalatok alapján az ilyen programoknak elvitathatatlan társadalmi szerepük van. A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy az első félévben a gazdasági fehérítésének eredményeként mintegy 50 milliárd forinttal több folyt be a központi költségvetésbe.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.