Üzleti tippek

Egymillió forintot érhet egy szolgáltatási számla

Nettó egymillió forintot érhet egyetlen lakossági szolgáltatási számla, ha a számla számát és a kibocsátó nevét a tulajdonos eljuttatja a Szerencsejáték Zrt.-hez, és a havonta kisorsolt tíz díjazott között van - közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta, hogy a Tiszta Haszon programra, ami nem szerencsejáték, a kormány kérte fel a Szerencsejáték Zrt.-t, azért, hogy ezzel is ösztönözze a gazdaság kifehérítését a számla elkérésével. Az évi 180-190 millió forintos programot a Szerencsejáték Zrt. az eredményéből finanszírozza – mondta Budai Bernadett. Somorai László ehhez hozzátette: az 500 millió forint összegű promóció is a társaság költsége, azaz az állami tulajdonú cég összességében ennyivel kevesebbet fizet be a központi költségvetésbe.

A sorsolásra olyan lakossági szolgáltatás – áfa nélkül legalább ezer forintról – szóló számláját lehet beküldeni, amit a pályázó nevére állítottak ki 2009-ben. Például a festő-mázolótól, vagy a fodrásztól kapott számla vehet részt a pályázaton, az automatikusan számlázott közüzemi, közlekedési számla nem.

megpróbáltuk, nem működik

A 06-80-205-205 zöldszámon adnak felvilágosítást a programról az MTI információi szerint. A FigyelőNet fölhívta a számot, s néhány gombnyomás árán megtudta az automata ügyfélközponttól, hogy a például a www.szamlavalmilliokert.hu honlapon keresztül is lehet pályázni. A honlap azonban nem működik.

A gépi hang szerint 06-70-70-70-007 számra elküldve a számla sorszámát és -karakterrel elválasztva- a számla kiadójának adószámát is pályázhatunk. Operátor állítólag január 5-től lesz elérhető.

Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a kormány a jogszabályokkal és az ellenőrzéssel segíti a gazdaság kifehérítését, de szükség van a szemléletváltásra is, amire a most a “Számlákkal a milliókért” jelszóval meghirdetett program jó ösztönző lehet. A nemzetközi tapasztalatok alapján az ilyen programoknak elvitathatatlan társadalmi szerepük van. A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy az első félévben a gazdasági fehérítésének eredményeként mintegy 50 milliárd forinttal több folyt be a központi költségvetésbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik