Üzleti tippek

MÁV: a VDSZSZ nem nézi az utasokat

A MÁV sajnálja, hogy a sztrájk miatt folytatott tegnap esti egyeztető tárgyalás sikertelenül végződött, de ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) nem az utasok, hanem a saját érdekét tartja szem előtt - mondta el cége álláspontját ismertetve a MÁV Zrt. sajtófőnöke. Miskolcon semmilyen vonatközlekedés nincs.

A szakszervezet nem fogadta el a MÁV javaslatát, amelynek értelmében napi 724 vonat járt volna, s ezt az ajánlatot arra hivatkozva utasították el, hogy ennyi vonat közlekedése a sztrájk létét kérdőjelezné meg – közölte Kavalecz Imre.

Azzal, hogy a VDSZSZ különböző kifogásokra hivatkozva nem akart megállapodni, sajnos a pénteki és hétvégi vasúti közlekedés is bizonytalanná és kiszámíthatatlanná vált – tette hozzá.

Ellehetetlenítik az utazást

Mint emlékeztetett: a szakszervezeti sztrájk az ezüstvasárnapon kezdődött, s már ezzel is sok ember utazását lehetetlenítették el, de most úgy látszik, a VDSZSZ az aranyvasárnapot, a hétvégi utazási csúcsforgalmat is tönkreteszi majd – tette hozzá.

A vasút elnézést kér a kialakult bizonytalan helyzetért, és arra kérik az utasokat, hogy akiknek nem feltétlenül fontos, azok ne induljanak útnak – közölte.

A hajnali sztrájkhelyzetről szólva elmondta: hogy a helyzet a tegnap estig kialakult állapotokhoz képest változatlan, mert pénteken reggel hétig még ugyanazok vannak szolgálatban, akik csütörtökön este hétkor felvették a munkát.

Bizonytalan menetrend

Csütörtök este a MÁV Zrt. azt közölte, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) munkabeszüntetése miatt továbbra is bizonytalan a vasúti menetrend, az utasoknak ezért útvonal-rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani.

Kavalecz Imre akkori közleménye szerint a Déli pályaudvaron és a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik.

Sztrájkolnak Rákoshegy, Veresegyház, Miskolc, Mezőzombor, Emőd, Nyékládháza, Szombathely, Celldömölk, Siófok, Szentlőrinc, Pécs, Kaposvár, Szeged állomáson is.

A ceglédi és a váci vonalon kétórás közlekedési rend van, Budapest Kelenföld-Székesfehérvár-Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi vonalon is van eljutási lehetőség Kelenföldig. A Kelenföldi pályaudvarra érkeznek és indulnak vonatok a Budapest-Komárom-Győr vonalon.

Miskolc környékén eddig az utasokat Bz-motorvonatok szállították. Ám Miskolcon és környékén péntekre virradóra már ezek sem jártak – mondta Cseh Béla Zoltán, a VDSZSZ területi vezető ügyvivője

Szegeden nem indítanak, nem fogadnak vonatokat, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Szombathely állomás szintén nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatnak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnét továbbközlekedhetnek vonatokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik