Üzleti tippek

A hiányzókat és öregeket küldi el elsőnek a Suzuki

admin
admin

2008. 12. 19. 12:58

Pénteken megkezdi az elbocsátandó dolgozók értesítését a Suzuki, az 1200 fősre tervezett létszámleépítés során elsőként azokat küldik el, akik idén írásbeli figyelmeztetést kaptak vagy 2005 óta igazolatlanul hiányoztak - áll az MTI birtokába került tájékoztatóban.

Az Üzemi Tanács értesítője a kiválasztási szempontok között a továbbiakban közli: „harmadik lépcsőben a vállalat az öregségi nyugdíjban részesülő munkavállalókat választja ki, a fiatalabb generáció munkahelyeinek megmentése céljából”. Az előző három szemponton kívül a vállalat a munkaviszony hossza alapján veszi fel a listára az elbocsátandó dolgozókat.

A dokumentum szerint a létszámleépítés nem érinti a december 1-ig a szalag mellől kiemelt alsóbb szintű vezetőket, valamint azokat, akinek egynél több írásbeli dicsérete van. A tájékoztató kitér arra, hogy „ha mindkét házastárs a kiválasztottak listáján szerepel, akkor az egyiket a vállalat saját döntése alapján mentesíti a létszámleépítés alól”.

Korábban a gyár közölte, hogy a létszám-leépítési terv bejelentése óta 201 dolgozó mondott fel önként. A vállalattól távozók megkapták a 2009. február 18-ig járó átlagos munkabérüket és béren kívüli juttatásaikat, valamint az év végi prémiumot. A magyar törvények értelmében a Magyar Suzuki Zrt. az önkéntesen távozók állampolgárságát nem hozza nyilvánosságra.

A Magyar Suzuki Zrt. a kereslethez alkalmazkodva csökkentette a termelési terveit. Az idén a tervezett 300 ezer helyett csak 280 ezer gépjárművet gyártanak, a jövő évi gyártási terv pedig egyelőre 210 ezer gépkocsi, azonban piaci fejleményeket követve a gyártási tervet havonta felülvizsgálják – közölte a társaság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.