Üzleti tippek

Gyermekcsatorna is sugározza Obama beiktatását

Közvetíteni fogja az elnöki beiktatást az amerikai gyerekek első számú televíziócsatornája, a Nickelodeon TV is.

Január 20-án érkezik majd Washingtonba a népszerű Nickelodeon gyerekcsatorna két műsorvezetője, Lily Collins – a rocker Phil Collins lánya -, és J.J. (akinek vezetéknevét titok fedi), hogy onnan közvetítsék végig Barack Obama beiktatási ceremóniáját, méghozzá a gyerekek szemszögéből.

Az elnökválasztási kampányok idején a csatorna vezetői arra lettek figyelmesek, hogy fiatal nézőiket éppúgy érdeklik a politika világában zajló események, mint a felnőtteket. A televízió saját, “Election” nevű honlapján 2,2 millió gyerek vett részt a nem hivatalos elnökválasztáson, amely során Barack Obama a szavazatok 51 százalékát nyerte el, ezzel a valós végeredményhez nagyon is közeli értéket produkálva.

„Elhatároztuk, hogy megvalósítjuk ezt a dolgot, így a gyerekek az elnökválasztási procedúra egészét élvezhetik” – mondta Marva Smalls, a Nickelodeon csatorna illetékese. Az elnöki beiktatás közvetítése elsősorban a főműsoridő reklámszüneteiben fog adásba kerülni. A csatorna egy visszatekintést fog nyújtani a korábbi elnökök hivatali esküjéről, valamint fiatalokkal készített interjúkat mutat be, Obama választási győzelmével és a beiktatási üdvözlőbeszédével kapcsolatban.

Bár a csatorna nem fogja élőben közvetíteni az elnöki beszédet, de annak elhangzását követően rövid részleteket fog bemutatni belőle. A fiatalok érdeklődésének egyik oka lehet, hogy az új elnök két gyermeke, Malia és Sasha Obama is a Nickelodeon rajongótáborát szélesítik. A csatorna idén már közvetítette a küldöttválasztás eseményeit, és elment mind a republikánusok, mind a demokraták elnökjelölő kongresszusaira, ám csupán a demokraták engedték be a Nickelodeon TV riportereit az ülés helyszínére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik