Üzleti tippek

A görögök ismét szolidarítanak Feriheggyel

Elítéli a Budapest Airport eljárását és szolidáris a sztrájkolókkal a görög közszolgálati szakszervezet (ADEDY) is.

A Munkástanácsokhoz eljuttatott közleményükben kifejtik, hogy a BA eljárását az európai normákkal és a munkavállalói jogokkal összeegyeztethetetlennek, munkavállaló-ellenesnek tartják.
Azt is elítélik, hogy a BA görög munkavállalókat alkalmaz sztrájktörőként, és felszólítják a dolgozókat, hogy “hagyják abba a sztrájk-ellenes tevékenységüket, és ítéljék el a vállalat méltánytalan eljárását”.

Korábban már eljuttatta tiltakozását és szolidaritást vállalt a ferihegyi sztrájkolókkal a PAME (Összgörög Szakszervezetek Frontja), az Európai Közlekedési Szakszervezet, a GSEE görög szakszervezet, valamint az EESC (Európai Szociális és Gazdasági Bizottság, EGSZB) munkavállalói oldala. Tiltakozott a munkaadó eljárása ellen a hat legnagyobb magyarországi szakszervezeti konföderáció is.

A ferihegyi reptéren a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), valamint a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) hirdetett december 10-től határozatlan idejű munkabeszüntetést miután nem tudtak megegyezni a munkáltatóval a kollektív szerződés, a kiszervezések, a pótlékok, a munkarend és a létszám kérdésében.

Az álláspontok közeledtek, de megállapodás még nem született, a Budapest Airport aláírta a megállapodás tervezetet, amelyet álláspontja szerint közösen dolgoztak ki a felek, a szakszervezet azonban saját, módosított változatát juttatta el a menedzsmentnek. A tárgyalásokat folytatják, de ennek időpontja bizonytalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik