Üzleti tippek

Bizonytalan hétvége jön a vasútnál

Változatlan lendülettel folytatódik az országos vasúti sztrájk pénteken, a hétvégi kilátások egyelőre bizonytalanok - mondta Oroszi Rudolf, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) munkatársa.

Oroszi Rudolf megerősítette, hogy egyelőre nincs kitűzve időpont a MÁV-val történő tárgyalások folytatására, a szakszervezet vezetése következő ülését pénteken délelőtt tartja.

A MÁV péntek reggeli közleménye szerint is kérdéses, hogy mikor ülnek újra tárgyalóasztalhoz a szakszervezettel, hiszen “csütörtök este a VDSZSZ – különböző okokra hivatkozva – kivonult a teremből, nem várta meg azt, hogy javaslat hangozzék el a tárgyalások folytatására, a helyzet kezelésére”.

A vasúttársaság szerint így a szakszervezetet terheli a felelősség a kiszámíthatatlan, bizonytalan helyzetért. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke szerdán úgy nyilatkozott, hogy december 24-én, 25-én és 26-án teljes üzemet terveznek.

A MÁV péntek reggeli adatai szerint csütörtökön a közlekedésre kijelölt 3102 vonat közül 1201 járt, 382 részlegesen, 1519 pedig egyáltalán nem közlekedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik