Üzleti tippek

A masinisztáknak nem tetszik a VDSZSZ módszere

A Mozdonyvezetők Szakszervezete növekvő aggodalommal figyeli a vasutassztrájkot és mint erős szakszervezet, nem ért egyet azokkal az eszközökkel és módszerekkel, amelyeket a VDSZSZ alkalmaz - áll a Kiss László elnök aláírásával ellátott közleményben.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) szerint a VDSZSZ jelenleg is tartó részleges sztrájkja egyre növekvő társadalmi elutasítást vált ki.

A MOSZ szerint a közvélemény nem tudja megkülönböztetni az egyes vasúti munkavállalói csoportokat és az őket képviselő szakszervezeteket, így a VDSZSZ vezetőinek felelőtlen magatartása, azok morális következményei a mozdonyvezetőket is érintik.

A MOSZ eddig sem és a jövőben sem ítél el sztrájkoló munkavállalót, sztrájkot szervező szakszervezetet. Ezzel együtt mint erős és sztrájkra is képes szakszervezet, nem tud azonosulni azokkal a módszerekkel, eszközökkel, amelyet a mostani munkabeszüntetés alkalmával a VDSZSZ alkalmaz.

A MOSZ álláspontja szerint az állampolgároknak joguk van időben tájékoztatást kapni a sztrájk kezdetéről, hogy alkalmazkodni tudjanak a helyzethez, sőt joguk van az elégséges szolgáltatásokhoz is.

A Kiss László által szignált közlemény szerint “a törvényesség határait feszegető módszerek kiválthatják a sztrájktörvény szigorítását, ez pedig jelentősen rontaná a munkavállalók jövőbeni érdekérvényesítési lehetőségeit”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik