Üzleti tippek

Ultimátum a BA dolgozóinak?

Aláírásra kész egy megállapodástervezet, amelynek szignálására csütörtökön 10 órára várja a Budapest Airport (BA) vezetése a sztrájkoló szakszervezetek képviselőit - közölte a BA. A szakszervezetek úgy vélik, ultimátumot kaptak, és nem aláírni, hanem tárgyalni mennek csütörtökön reggel.

A BA szerint a tervezetet a Budapest Airport vezetősége és a sztrájkoló szakszervezetek képviselői között a délelőtt óta tartó hivatalos tárgyalásokon dolgozták ki. „A megállapodás minden vitatott kérdésben megnyugtató megoldást kínál – így elfogadása után nincs akadálya az egy hete tartó repülőtéri sztrájk megszüntetésének” – áll a BA közleményében.

A tervezet rendelkezik az eredetileg január 10-ig hatályos kollektív szerződés hatályának meghosszabbításáról, a határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozók kötelező tájékoztatásáról várható jövőjükkel kapcsolatban, valamint a tervezett munkarendeknek a szakszervezetekkel közös kialakításáról. A BA szerint a tervezet szövegében minden vitás kérdésre sikerült megoldást találni.

Kovács Zoltán, az sztrájkbizottság elnöke arrogánsnak nevezte a vezérigazgató tárgyalási stílusát, és ultimátumnak a megállapodás-tervezetet. Hozzátette: az egyeztetések végén a vezérigazgató a szakszervezetek elé „dobta” a dokumentumot, majd távozott, így nem volt lehetőség sem a tervezet áttanulmányozására, sem az egyes pontok érdemi megvitatására. Csütörtökön 10 óráig biztosan tart a sztrájk, akkor újra tárgyalóasztalhoz ülnek a vezérigazgatóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik