Üzleti tippek

Minősített Vállalkozás 2008

November 20-án ünnepélyes gálaesten adtuk át az idei Üzlet & Siker Minősített Vállalkozás-díjakat.

Immár hetedik alkalommal írtuk ki az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozás pályázatot, amelynek célja felmérni és elismerni – a gazdasági eredmények mellett – a kis- és középvállalkozások innovációs készségét és versenyképességét. A vállalkozásoknak az elmúlt három év gazdálkodását tükröző számadatokon kívül egyéb, versenyképességre, foglalkoztatásra és innovációra vonatkozó információkat is meg kellett adniuk pályázatukban. Idén a kérdéskör tovább bővült az állami intézményekkel való kapcsolattartás és a kintlévőség-kezelés gyakorlatát firtató kérdésekkel.

A pályázó vállalkozások az IQ Consultinggal közösen fejlesztett online kérdőívet töltöttek ki, amelyből egy CDP nevű, Nyugat-Európában már kipróbált vállalkozásauditáló szoftver egyedi, a pályázó cégekre adaptált, 15 oldalas versenyképességi tanulmányt állított össze. Az így elkészült gyorsaudit segítségével számszerűsítve mérhetőek a vállalkozás tartós versenyképességét és innovativitását erősítő, illetve gátló szervezeti tényezők. Az audit ezenfelül változtatási javaslatokat is megfogalmaz a cégek számára. A tanulmányt minden pályázó megkapta, és a legkiválóbb indexszel rendelkező vállalkozások nyerték el az Ü&S Minősített Vállalkozása-díjat.

2008-ban több mint 250 pályázó vett részt a megmérettetésen, köztük nagyobb részben új jelöltek, kisebb részben pedig korábbi években is pályázó kkv-k. A minősített és díjazott vállalatok változatos összetétele is bizonyítja, hogy korszerű menedzsmenttechnikákkal minden területen átlag feletti teljesítmény érhető el.

A kategóriagyőztesek:


Ágazat Árbevétel Cégnév
Termelés <500 millió Ft CSZ Csolnoki Szerelvénygyártó Kft.
Termelés 500 millió és 1 milliárd Ft között GIA Form Kft.
Termelés >1 milliárd Ft CASON Mérnöki Zrt.
Kereskedelem <500 millió Ft PHARMA-Marketing Kft.
Kereskedelem 500 millió és 1 milliárd Ft között Blue Business Interior Kft.
Kereskedelem >1 milliárd Ft Matusz-Vad Kft.
Szolgáltatás <500 millió Ft Pont Rendszerház Kft.
Szolgáltatás 500 millió és 1 milliárd Ft között Mediacontact Kft.
Szolgáltatás >1 milliárd Ft XAPT Hungary Kft.
Fődíjas AITIA International Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik