Üzleti tippek

A kkv-k mellé állt a kormány

admin

2008. 12. 12. 13:07

Szükség van forrásbővítést növelő intézkedésekre a reálgazdasági problémák kezeléséhez, amihez elsősorban az Európai Unió forrásai, illetve a költségvetés biztosít fedezetet - mondta Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Az államtitkár úgy értékelte, hogy az uniós forrásoknál az előlegkifizetés megemelése 35-40 százalékra 100-150 milliárd forint többletforrást biztosít a vállalkozásoknak.

Emlékeztetett arra, hogy a Széchenyi-kártya kamattámogatása a 2008. évi 1 százalékról 2009-ben 2 százalékra emelkedik, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. eddigi 450 milliárd forintos kezességvállalási keretét 900 milliárd forintra emelték, az uniós forrásokon belül 250 milliárd forintot csoportosítanak át a gazdaság szereplői számára.

Radnai György, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója elmondta: szabályzatukat úgy módosítják, hogy a vállalkozások számára megkönnyítsék a kezességhez jutást.

Keller László úgy vélte, a kormány a pénzügyi válságkezelésben jelentős eredményeket ért el. Sikerült a pénzügyi rendszert stabilizálni, működik az a megállapodás, amelyet Magyarország az Európai Unióval, a Valutaalappal és a Világbankkal kötött. Eddig az IMF-hitelkeretből 4,9 milliárd eurót, az EU-s keretből pedig 2 milliárd eurót hívott le Magyarország.

Radnai György kitért arra, hogy a vállalkozások támogatásához szükséges a vonatkozó európai uniós szabályok változtatása is, amit a magyar kormány kezdeményezett, köztük a de minimis keret összeghatárának megemelése.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW YORK, NY - JULY 7: Milo Yiannopoulos arrives to speak outside of the offices of Simon & Schuster publishing company, July 7, 2017 in New York City. Yiannopoulos is promoting a new book and filing a $10 million legal complaint against Simon & Schuster following the publisher's decision to cancel his book deal. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.