Üzleti tippek

Biztonságos a ferihegyi repülőtér működése

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a sztrájk ideje alatt kiemelt figyelmet fordít a ferihegyi repülőtér biztonságának ellenőrzésére, a helyszínen dolgozó szakemberek nem tapasztaltak a napokban a biztonságot veszélyeztető körülményt.

Vágó József, az NKH légügyi igazgatója elmondta: a légügyi hatóság szerda hajnal óta nem tapasztalt vizsgálatra szoruló esetet. Az NKH ugyanakkor kész azonnali intézkedéseket tenni egy esetleges szabálysértés esetén – hangsúlyozta. Megjegyezte: a ferihegyi repülőtér területén jelenleg négy hatósági ellenőr tartózkodik, míg “normál esetben” nem a helyszínen, hanem az “iparági szereplők” bevonásával történik a felügyelet.

A határozatlan idejű munkabeszüntetést szerda reggel 6 órától hirdette meg a BA két szakszervezete, a Légiforgalmi Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), miután eredménytelenül zárultak a munkáltatóval, egyebek mellett a BA átalakításának leállítása és a létszám megtartása érdekében kezdeményezett egyeztetések.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a délutáni csúcsidőszakban lassult a forgalom, három utasbiztonsági kapu üzemela 2B terminálon. Hozzátette: 5 órára újabb műszak érkezik, tőlük függ, hogy estére gyorsulhat-e újra a forgalom.

Szerdán, a sztrájk első napján a 250 menetrend szerinti járatból 50-et töröltek. Csütörtökön 139 érkező és 125 induló járat közlekedik a reptérről a menetrend szerint, ezek közül 17 érkezőt és 13 indulót töröltek, többségük Malév járat. A magyar nemzeti légitársaság még szerdán döntött a járattörlésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik