Üzleti tippek

Bírságot kaphat a Megasztár

Vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a TV2 Megasztár című műsorát, a hatóság arra keresi a választ, hogy a tehetségkutató műsorral a csatorna megtévesztette-e a nézőket - mondta Mihálovits András, a GVH szóvivője a Népszavának.

Akár pénzbírságot is kiszabhat a Gazdasági Versenyhivatal a TV2-re, ha bebizonyosodik, hogy a televízió valóban megtévesztette a nézőket. Szerdán már két panaszt is kapott a GVH, amely a csatorna Megasztár című műsorával volt kapcsolatos – hangsúlyozta Mihálovits András.

A szakemberek úgy próbálják eldönteni, hogy valóban megtévesztette-e a csatorna a nézőket, hogy megnézik a Megasztár korábbi reklámjait, illetve a műsorral kapcsolatban felállított szabályokat, és összevetik azzal, hogy ezeket mennyire sikerült a TV2-nek betartania.

A vizsgálatnak egy-két hét múlva lehet eredménye. A maximális pénzbírság ebben az esetben a csatorna előző éves nettó bevételének tíz százaléka lehet, bár ennek kiszabására jelen esetben nincs sok esély.

A csatornát az követően panaszolták be, hogy tehetségkutató műsorának legutóbbi adása előtti héten szavazásra buzdította a nézőket, majd az adás során kiderült: nem csak a beérkezett sms-szavazatok, hanem a zsűri is továbbjuttathat egy versenyzőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik