Üzleti tippek

Milliárdos kártérítésért perel Madonna

Ötmillió fontra (1,5 milliárd forint) pereli Madonna a Mail on Sunday brit lapot, mivel októberi számában az énekesnő 8 évvel ezelőtti esküvőjéről közölt képeket. A fotók a válás bejelentésével egy időben kerültek napvilágra, korábban egyetlen újságban sem jelentek meg képek az eseményről, írja a Guardian.

Kalandos körülmények között jutott az újság a képekhez, amelyekért csupán ötezer fontot fizetett. A fotókat az énekesnő lakásában látta egy lakberendező, aki másolatot készített róluk, ezek a másolatok kerültek illetéktelen kezekbe, majd az újság címlapjára.

Madonna a magánélet és a szerzői jogok megsértése miatt tart igényt a brit körökben hihetetlenül magasnak tartott összegre. Amennyiben az énekesnő nyer, ez lesz a legnagyobb összeg, amelyet brit lap valaha fizetett. Az ötmillió fontot még a médiaügyekben járatos ügyvédek is nevetségesnek tartják. „Madonnának jár kártérítés, de az ajánlata vicces. Ez nem Amerika” – fogalmazott egy ügyvéd.

A legnagyobb kártérítési összeget, egymillió fontot Elton John tehette zsebre, aki a Sunt perelte be rágalmazásért még 1987-ben. Meg sem közelítette ezt a nagyságrendet, amit az OK! fizetett a Cathrenie Zeta Jones és Michael Douglas esküvőjén készült képekért (14 600 font) 2001-ben.

Idén a Forma-1-et is felügyelő Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley perelte be a News of The World angol bulvárlapot, miután az náci szerepjátéknak titulált egy szexjelenetet, amelyben a vezető is részt vett. Mosley 60 ezer fontot kapott az újságtól. Sienna Miller pedig 53 ezer fonttal lett gazdagabb egy hónappal ezelőtt, pert nyerve a róla készült fotók közlése miatt. Az idei év rekordját a hazai sajtóban is nagy port kavart Madeleine eltűnése miatt fizették ki, igaz több újságot perelt a család, amely összesen több mint egymillió fontot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik