Üzleti tippek

Nem kér a Viasat3 a digitális földfelszíni platformból

A Viasat Hungária Zrt. úgy döntött, hogy korábban nyilvánosságra hozott szándékával ellentétben a Viasat3 nem kerül fel az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni platformra. Mivel a Viasat3 a harmadik legnézettebb csatorna Magyarországon, így kifejezetten érdekében állt volna új szereplőként megjelenni a szabad hozzáférésű, új hálózaton.

A digitális rendszeren való megjelenést elutasító döntés hátterében két alapvető ok húzódik meg, írja közleményében a tévétársaság. Egyrészt a hálózat létrehozásával kapcsolatos elvárások, és az Antenna Hungária ezzel összhangban lévő kötelezettségvállalásai alapvetően a technikai infrastruktúra kiépítésére összpontosítanak, és nem tartalmaznak semmiféle garanciát, vagy akár csak elképzelést arra vonatkozóan, hogy a már kiépített rendszert ki, mikor, várhatóan milyen számban és miért fogja választani.

A Viasat3 a digitális platformon megjelenő, kellően nagy számú új nézőhöz szívesen juttatná el műsorát, ahhoz azonban nem fűződik érdeke, hogy akár egy technikailag kifogástalanul működő és földrajzilag akár 100 százalékban lefedett olyan rendszeren jelenjen meg, amire a valóságban senki, vagy csak elenyésző számú néző kíváncsi.

A másik ok pedig maga az Antenna Hungária által a digitális terjesztésre tett szerződéses ajánlat, ami teljesen egyoldalúan, rugalmatlanul és ésszerűtlenül közelíti meg a szolgáltató és megrendelő viszonyát.

A Viasat Hungária Zrt. a döntésének megfelelően visszavonta azt a 2008. december 31-ig érvényes szándéknyilatkozatát, amit még a digitális pályáztatás részeként, 2008 áprilisában tett tervezett részvételével kapcsolatban. A fenti, kizáró körülmények elhárulása esetén egy későbbi időpontban a digitális rendszerre való felkerülés kérdése újra napirendre kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik