Üzleti tippek

Tehén helyett elefántok a főváros utcáin

2009. márciusában 100 színes, egyedien díszített elefántborjú lepi majd el Budapest belvárosát. A több mint 80 képzőművész képzelete szerint újraalkotott ormányosok segítségével összegyűjtött adományokból a budapesti hajléktalanokat segítik.

Az Elefánt Parádé 2009 elnevezésű jótékonysági közterületi kiállítás főtámogatója az elsősorban zöldövezeti ingatlanfejlesztéseiről ismert Elephant Holding. A parádé szakmai kuratóriuma előzetesen bírálta el a művészek pályázatát, akik a program december 2-i indulásától a kiállítás nyitónapjáig szabadon tarkíthatják, pingálhatják, alakíthatják elefántjukat.

A figurákat a Vörösmarty téren, az Andrássy úton és az 56-osok terén lehet megnézni három hónapon át. A szervezők azt remélik az Elefánt Parádé látogatók tízezreit vonzza a fővárosba és jelentősen hozzájárul majd egy budapesti hajléktalanszálló felújításához.

Elefántok jótékony célra

A szabadtéri kiállítás végeztével az elefántokat bárki megveheti, aki jelentkezik a Elefánt Parádé 2009 júniusában rendezendő hivatalos árverésére.

Bár a bevétel 20 százalékát végül maguk az alkotók kapják, az elefántok elárverezéséből származó nagyobb összeget, a bevétel 80 százalékát az Elefánt Parádé szervezői egy budapesti hajléktalanszálló bővítésére és felújítására adományozzák egy civil szervezet ajánlása alapján.

Cowparade

Nem ez az első eset, hogy állatparádét szerveznek a főváros utcáin. Korábban a külföldön már több éve sikeres Cowparade (Tehénparádé) tehenei tarkították Budapest belvárosát. A kiállítás célja az volt, hogy felrázzák a fővárost a szürke hétköznapokból, emellett pedig a vállalati mecenatúrát igyekeztek megmozgatni, mivel a tehén-tervek szponzori támogatással keltek életre.
A teheneket a kiállítás végén elárverezték, a befolyt összegből (20 millió forint) tízmilliót két jótékony szervezet számára utaltak át a rendezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik