Üzleti tippek

Bonyhád adót csökkent

Bonyhád önkormányzata jövőre hathatós segítséget kíván nyújtani a helyi vállalkozóknak, ezt a 2009. évi költségvetési koncepcióban, adócsökkentési és munkahelyteremtő elképzelésében is kifejezésre juttatta - mondta a város fideszes polgármestere.

„ A városvezetés fontosnak tartja, hogy ha a kormány az adócsökkentés ügyében nem tesz lépéseket, akkor helyben találjuk meg azokat az eszközöket, amelyekkel csökkenteni tudjuk a vállalkozókra háruló terheket” – jelentette ki Potápi Árpád.

Tájékoztatása szerint a város jövőre nem emeli a helyi adókat, sőt a vállalkozók kommunális adóját 35 százalékkal csökkenti.

A munkanélküliség csökkentését, egyben a vállalkozások támogatását célozza a helyi munkahelyteremtő pályázati rendszer, amellyel 2006 és 2008 között több mint száz embernek segítettek elhelyezkedni helyi kis- és közepes vállalkozásoknál oly módon, hogy az a vállalkozó, aki új munkahelyet teremt, 400 ezer forintot kap munkahelyenként.

Ezt 2009-ben is folytatják, a befolyó iparűzési adóból minden évben 22 millió forintot különít el az önkormányzat munkahelyteremtő pályázatra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik