Üzleti tippek

MTV: tízmilliárdos technika húszmilliárdért

Bár küszöbön áll a megállapodás, az új MTV-székház technikai berendezéséről "hivatalosan" még szinte semmit nem lehet tudni. Legfontosabb részleteit "a folyamatban lévő pályázatra" hivatkozva nem osztják meg a nyilvánossággal - írta a pénteki Népszabadság.

A jövő januárban átadandó új tévészékházba jelentős részben nem a régi technikát vinnék, hanem újat rendelnek. A “forrás” egy halasztott konstrukciójú hitel lehet – e mellett döntöttek idén júniusban a tulajdonosok. A tervek szerint a költségeket a beruházó állja, neki törleszt majd a köztévé, 84 havi részletben – olvasható a lapban.

A köztévé Népszabadságnak küldött hivatalos közleményéből az derül ki: várhatóan decemberben hirdetnek győztest, de ez függ attól is, milyen végső ajánlat érkezik a Navigátor Informatikai Zrt.-től. A köztévé még azt sem tudja, mi a beruházás teljes ára – ez is a Navigátor “végső ajánlatától függ”. Informálisan nyár eleje óta tudni lehet: a köztévé 9,5 milliárdot szánna a projektre.

A piacot ismerő szakértők információi szerint az egyik legfőbb probléma az, hogy a bizonytalan anyagi hátterű Magyar Televízió garanciaként nem tud semmit felajánlani. Nyilván erre és a pénzügyi válság okozta hitelezési nehézségekre vezethetők vissza azok a hírek, amelyek szerint a technikai beruházás összege elérheti az eredetileg tervezett összeg kétszeresét, azaz a húszmilliárd forintot is – áll a Népszabadságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik