Üzleti tippek

Miskolc lehet a befektetők paradicsoma

A Financial Times fDi magazinja 2008-ban Miskolcot kiemelten vonzó befektetési helyszínnek nyilvánította és a jövő befektetési helyszínei között a külföldi tőkebefektetések szempontjából legvonzóbb európai helyszínek között a borsodi megyeszékhelyet a 16. helyre sorolta - mondta Szívós Judit a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. szóvivője.

Az eddig megvalósult fejlesztések és az elkövetkező évek tervezett gazdaságfejlesztési tevékenységei alapján érdemelte ki a pénzügyi magazintól ezt az elismerést Miskolc – közölte Szívós Judit.

Megemlítette: míg 2007-ben 20 projekt esetében minden hetedik alkalommal került fel Miskolc a befektetők – már csak 3-4 lehetséges helyszínt tartalmazó – úgynevezett rövid listájára (shortlist), addig 2008-ban a novemberig lefolytatott 40 tárgyalás közül már minden negyedik esetében szerepelt a város a befektetők által legígéretesebbnek ítélt helyszínek között.

A város versenyképességének megőrzése illetve javítása érdekében a miskolci önkormányzat közgyűlése november végi ülésén alkotta meg azt a befektetés-ösztönzési rendeletet, amely egységes rendszerbe foglalja a vállalkozások részére nyújtandó szolgáltatásokat és helyi támogatásokat, és amelyre a befektetők igényt is tartanak – tette hozzá.

Ettől egyebek mellett a foglalkoztatás növekedését, a helyi kis- és középvállalkozások teljesítményének javulását, a külföldi tőke letelepedésének felgyorsulását várja Miskolc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik