Üzleti tippek

Adót csökkent Békés

Megközelítőleg húsz millió forinttal csökken Békés város lakosságának jövő évi adóterhelése. A város képviselő-testülete ugyanis különböző kedvezmények bevezetéséről döntött.

Az önkormányzat ezzel kíván segíteni a pénzügyi válság miatt nehéz helyzetbe kerülő helyi vállalkozóknak, a város lakosságának – hangsúlyozta Erdős Norbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a település alpolgármestere.

A közgyűlés döntése alapján 2009-től a város 1,9 százalékról 1,8 százalékra csökkenti az iparűzési adót, ami számításai szerint 11-14 millió forintos bevétel kiesést jelent, és csaknem 700 embert, illetve vállalkozást érint.

A testület döntött arról is, hogy a földtulajdonosok, vagy bérlők hektáronkénti havi 500 forintos mezőőri járulékát megfelezi, ami 763 földművelőt érint a település környékén, s ez 2-2,5 millió forintos bevételcsökkenést jelent Békésen.

A helyi képviselők továbbá 300 ezerről 600 ezer forintra növelték azt az éves árbevételt, ameddig nem kell iparűzési adót fizetniük a vállalkozásoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik